Ana Sayfa > Tatlılar > Sütlü İncir Tatlısı

(Sütlü İncir Tatlısı nasıl yapılır)

Sütlü İncir Tatlısı için kullanılan malzemeler :
1 kg süt
10 kuru incir
1 kahve fincanı nişasta
3 kahve fincanı tozşeker
4 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı

Tarifi :
İncirleri yıkayıp iri iri doğrayın. 1 çay bardağı su ile incirler yumuşayana kadar pişirin. Süte nişastayı ilave edip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tozşeker ve incirleri ekleyip karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Servis kâselerine paylaştırıp soğumaya bırakın. Üzerini antep fıstığı ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.