Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Tonus Kebabı

(Tonus Kebabı nasıl yapılır)

Tonus Kebabı için kullanılan malzemeler :
250 gr kıyma
1 diş sarımsak
20 gr köfte harcı
20 gr soğan
1/7 bağ maydanoz
5 gr kimyon
10 gr tuz
25 gr yoğurt
15 gr tereyağı
1 ad.domates
2 ad.sivri biber
20 gr kırmızı biber
10 gr kaşar peyniri
200 gr. patlıcan
2 ad. lavaş ekmeği

Tarifi :
Kıymamızın içine sarımsak, soğan, maydanoz, kimyon, köfte harcı ve tuz ilave ederek iyice yoğuruyoruz. Diğer bir tarafta patlıcanları kırmızı biberi ve sarımsağı ocak üzerinde közleyip kabuklarını soyuyoruz. Bıçak yardımıyla kıyıp birbirine karıştırıyoruz içine tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşarı ilave edip harcımızı hazırlıyoruz. Daha önceden hazırladığımız kıymamızı iki eşit parçaya bölüp merdane yardımıyla ince ve eşit bir biçimde açıp içine hazırlamış olduğumuz harcı ilave edip rulo şeklinde sarıp ızgarada pişirip halka şeklinde doğruyoruz. Lavaşımızı ısıtıp tabağa alıyoruz halka halka doğradığımız köftemizi lavaşın üzerine alıp, domateslerimizi ve yeşil biberimizi ızgarada közleyip servise sunuyoruz.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.