Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Ekşi Soslu Patates Dilimleri

(Ekşi Soslu Patates Dilimleri nasıl yapılır)

Ekşi Soslu Patates Dilimleri için kullanılan malzemeler :
350 gram küçük boy patates
1 adet küçük boy soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber
4 çorba kaşığı ekşi sos
(hazır şekilde satılmaktadır)
1 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı süt
1/3 çay kaşığı muskat rendesi
2-3 dal taze nane
2-3 dal maydanoz (maydanoz yerine dereotu da kullanılabilir)

Tarifi :
Kabuklarını soyduğunuz patatesleri yuvarlak ve ince dilimler halinde kestikten sonra 5 dakika suda bekletin. Soğanı piyazlık şekilde kestikten sonra sıvıyağda soteleyin. Tuzu ve karabiberi, ekşi sosu, sotelenen soğana ekleyerek karıştırın. Yağlanmış fırın kabına bir sıra patates dilimi dizin. Üzerine soğanlı sostan bir miktar gezdirin. Bir sıra daha patates ve soslu malzemeyi yerleştirdikten sonra son olarak üst sıraya kalan patatesleri yerleştirin. Diğer taraftan ayrı bir kapta tereyağının 2/3’ünü eritin. İçine süt ve muskatı ekleyerek fırın kabındaki patateslerin üzerine gezdirin. Kalan tereyağını eritmeden fırın kabının ortasına bırakın. Fırın kabını folyo ile kapatarak 190 derecede 45 dakika pişirin. Piştikten sonra folyoyu açıp 15 dakika daha patateslerin üzeri kızarana dek pişirmeye devam edin. Piştiğinde nane, maydanoz veya dereotu ile süsleyerek sosis, ızgara balık ya da et ili servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.