Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Ayva Kasesi İçinde Tavuk

(Ayva Kasesi İçinde Tavuk nasıl yapılır)

Ayva Kasesi İçinde Tavuk için kullanılan malzemeler :
4 adet kereviz
350 gram tavuk budu
1 adet ayva
100 ml portakal suyu
30 ml krema
20 gram tereyağı
½ paket taze kekik
2 adet patates
tuz, karabiber

Tarifi :
Tavuk butları tavada alt-üst kızartılıp fırın tepsisine veya ağzı kapanabilen saklama poşetine koyulup içine portakal suyu, kekik ve yeterince tuz biber atılıp ağzı kapatılır ve buhar fonksiyonunda 45 dk-1 saat pişirilir. (fırınınızda buhar fonksiyonunuz yoksa kuru fırında üstü kapalı bir tepsinin içinde 1 saat kadar pişirilir). Elle pişmesi kontrol edilmelidir. Pişen tavukları soğutup elle istenildiği kadar küçük parçalara böldükten sonra haşladığımız suyu ile nar ekşisi, tuz ve biberle tatlandırırız. Ayvalarımızı soyarız ve içini bir parizyen kaşığı ile çıkartırız.kırmızı şarap veya tercihe göre nar ekşisi, su ve şekeri karıştırıp ayvamızı bu karışıma koyarız, bir borcama veya tepsiye koyup üstünü kapatıp 20 dk 190 dercedeki fırında pişiririz. Yine elle pişme derecesini kontrol edip istenilen kıvama kadar pişirmeliyiz. Kerevizleri ve patatesi haşlarız, süzdürdükten sonra tereyağı, krema, tuz biber ile tatlandırır, püre haline getiririz. Tabağa bir forma ile basarız.üzerine içi tavukla doldurulmuş ayvayı koyarız. Etrafına bir tavada kaynatılıp yoğunlaştırılmış nar ekşisini koyar kekikle dekore ederiz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tatlının şurubu iyice çekmesi için tatlı veya şuruptan birinin sıcak olmasına dikkat etmelisiniz.