Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Keçi Peynirli Kavun Carpaccio

(Keçi Peynirli Kavun Carpaccio nasıl yapılır)

Keçi Peynirli Kavun Carpaccio için kullanılan malzemeler :
bir miktar keçi peyniri (tulum peyniri)
doğranmış karışık taze baharat (fesleğen, taragon, maydanoz, dereotu)
1 dilim kavun
sos için: 1 bardak portakal suyu
birkaç yemek kaşığı şeker
dekor için: bir yaprak taze nane
1 adet grisini
iki adet kurutulmuş domates
zeytinyağı

Tarifi :
Küçük bir tencereye portakal suyunu ve şekeri ilave edip 20-25 dakika kaynatın. Portakal suyu azaldığında koyu bir kıvam alacaktır, sos hazır olmuş demektir. 1 dilim kavunu uç kısımlarından kesip düzgün bir şekil verin. 5 mm eninde incecik dilimler yapın. Doğradığınız kavunları düzgün bir şekilde tabağa yerleştirin. Keçi peynirini taze baharatlarla iyice harmanlayın ve küçük bir kalıp yardımıyla şekil verin. Şekil verdiğiniz keçi peynirini de tabaktaki kavunun yanına yerleştirin. Taze nane ve grisini ile süsleyin. Dilerseniz zeytinyağında beklettiğiniz kurutulmuş domatesleri küçük küpler halinde doğrayıp servis tabağına serpiştirebilirsiniz. Üzerine portakal sosunu dökerek servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.