Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Mantar Pilaki

(Mantar Pilaki nasıl yapılır)

Mantar Pilaki için kullanılan malzemeler :
1 kg mantar
1 havuç,
1 soğan
4-5 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
süslemek için: maydanoz yaprakları, tuz

Tarifi :
Mantarları yıkayıp limonlu suda bekletin. Havucu temizleyip dilimleyin. Soğanı küp küp doğrayın. Sarımsakları temizleyip kıyın. Tencerede sıvıyağı ısıtıp soğan ve sarımsakları pembeleştirin. Havuç ve mantarları ilave edip orta ateşte 5 dakika kadar kavurun. Domates salçasını ekleyip karıştırın. Yeteri kadar su ve tuz ekleyip mantarlar yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Maydanozla süsleyip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.