Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Bazlama

(Bazlama nasıl yapılır)

Bazlama için kullanılan malzemeler :
4 su bardağı un
1 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 paket yaş maya
bir tutam tuz

Tarifi :
Tüm malzemeyi karıştırıp, hamur haline getirin. Oklava veya merdane yardımıyla 20 cm çapında yassı ekmekler açın. Üzerine bir bez örterek, yarım saat bekletin. Yapışmaz yüzeyli tavada arkalı önlü pişirin.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.