Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Közde Patlıcan

(Közde Patlıcan nasıl yapılır)

Közde Patlıcan için kullanılan malzemeler :
1 kg patlıcan
4-5 çarliston biber
3-4 domates
yarım çay bardağı zeytinyağı
4 çorba kaşığı sirke
4-5 diş sarımsak, tuz

Tarifi :
Patlıcan, biber ve domatesleri ızgarada közleyip kabuklarını soyun. Biberlerin çekirdekli kısımlarını çıkarın. Közlenmiş sebzeleri küçük küçük doğrayıp çatalla ezin. Sarımsakları temizleyip ezin. Geniş bir kasede zeytinyağı, sirke, sarımsak ve tuzu karıştırın. Hazırladığınız sosu sebze karışımına ilave edin ve 10 dakika dinlendirin. Havuç dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.