Közde Patlıcan için kullanılan malzemeler :
1 kg patlıcan
4-5 çarliston biber
3-4 domates
yarım çay bardağı zeytinyağı
4 çorba kaşığı sirke
4-5 diş sarımsak, tuz
Tarifi : Patlıcan, biber ve domatesleri ızgarada közleyip kabuklarını soyun. Biberlerin çekirdekli kısımlarını çıkarın. Közlenmiş sebzeleri küçük küçük doğrayıp çatalla ezin. Sarımsakları temizleyip ezin. Geniş bir kasede zeytinyağı, sirke, sarımsak ve tuzu karıştırın. Hazırladığınız sosu sebze karışımına ilave edin ve 10 dakika dinlendirin. Havuç dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009