Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Susamlı Maydanozlu Rengarenk Peynir Toplari

(Susamlı Maydanozlu Rengarenk Peynir Toplari nasıl yapılır)

Susamlı Maydanozlu Rengarenk Peynir Toplari için kullanılan malzemeler :
1 kalıp beyaz peynir
1 tutam maydanoz
1 çay bardağı kavrulmuş susam

Tarifi :
Orta yağlı peyniri tel süzgeçten geçiriyoruz ve elimizle yoğuruyoruz. Fındıktan biraz daha büyük parçalara bölüyoruz ve yuvarlıyoruz. Ayrı ayrı tabaklara kavrulmuş susamı ince doğranmış maydanozu veya istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz. Örneğin yeşil fıstık, hindistancevizi, toz kırmızıbiber, ince kırılmış ceviz olabilir. Yuvarladığımız peynir toplarını tabağa konulan malzemenin üzerine bırakıyoruz. Tabak dolunca tabağı ileri geri sallıyoruz. Böylece peynirlerimizin üzeri tamamen kaplanmış olacak. Rengarenk peynir topları elde ediyoruz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.