Ana Sayfa > Çorbalar > Buğdaylı Mercimek Çorbası

(Buğdaylı Mercimek Çorbası nasıl yapılır)

Buğdaylı Mercimek Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı buğday
1 yarım su bardağı kırmızı mercimek
6 su bardağı et suyu
1 tutam safran
2 kaşık soya yağı
1 tutam tuz

Tarifi :
Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirmeden yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün.Et suyunu tencerede kaynatıp safranı ilave edin. Mercimeği yıkayıp süzün. Buğday ve mercimeği tencereye ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Yağı ekleyip karıştırın. Tuz serpip ateşten alın ve sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.