Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > İç Baklalı Bulgur Pilavı

(İç Baklalı Bulgur Pilavı nasıl yapılır)

İç Baklalı Bulgur Pilavı için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı bulgur
2 adet soğan
2 su bardağı margarin
1 iç bakla
1 kaşık biber salçası
1 tutam tuz

Tarifi :
Soğanları temizleyip küp küp doğrayın. Margarini tencereye alıp soğanı pembeleştirin. Salçayı ilave edip karıştırın. 4 bardak su ve baklayı ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereye bulguru ilave edip üzerine 1.5 bardak su ekleyin. Kapağı kapalı olarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin.Domates dilimleri ile süslseyin. Sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.