Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kaymaklı Gözleme

(Kaymaklı Gözleme nasıl yapılır)

Kaymaklı Gözleme için kullanılan malzemeler :
3 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
2 kaşık tereyağı
1 miktar kaymak

Tarifi :
Unu eleyip ortasını açın: yumurta, tereyağı, yumurta sarısı ve tuz katarak yoğurun. Bezelere ayırın, hepsini merdane ile çay tabağı kadar açın ve 15 dakika dinlendirip yağda kızartın. Hepsi kızardıktan sonra parçaları soğuk şerbet içine atın ve suyu çektikten sonra üzerine kaymak sürerek servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.