Peynir Tatlısı için kullanılan malzemeler :
4 su bardağı un
4 kaşık tereyağı
1 kg tuzsuz peynir
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
4 adet yumurta
1 su bardağı irmik
1 paket pudra şekeri
Tarifi : Peyniri ufalayıp bir kap içinde orta ısıda eriyene kadar karıştıralım. Fırınımızı 180 dereceye ayarlayarak ısınmaya bırakalım. Yuvarlak bir kek kalıbını erimiş tereyağı veya sıvı yağ ile yağlayalım. Kalıbın dibine yağlı kağıt serelim. Mikserle tereyağını ve şekeri 10 dakika süreyle karıştıralım. Yumurtaları ekleyelim ve yavaşça çırpmaya devam edelim. Vanilya ve irmiği de ilave ederek 5 dakika daha çırpalım. Karışımı daha büyük bir kaseye alalım ve eritilmiş peyniri ilave edelim. Metal bir kaşıkla elenmiş unu da ilave edelim ve aynı yönde iyice karıştıralım. Kalıbı fırına verip, 45 dakika 160 derece de pişirelim. Soğutup üzerini bol pudra şekeri ile kaplayıp, dilimleyerek servis edelim.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009