Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Elmalı-Meyveli Kek

(Elmalı-Meyveli Kek nasıl yapılır)

Elmalı-Meyveli Kek için kullanılan malzemeler :
Yumurta 3 adet
Elma 3 adet
Portakal kabuğu 3 adet
Ceviz 1 bardak
Toz şeker 1 bardak
Un 1 bardak
Tarçın 1 tatlı kaşığı
Kabartma Tozu 1/2 paket

Tarifi :
İlk önce elmaların kabuğunu ayıklayıp küçük küçük doğrayın, sonra portakal kabuklarını küçük küçük doğrayıp hazırlayın. Yumurtaları şekerle çırpın, kabartma tozuyla karıştırılmış un ilave edilip karıştırın. İçine ceviz, tarçın, elma ve portakal kabuğu da ilave edilip yağlanmış kalıba dökün. Orta sıcaklıkta bir fırında pişirin.

NOT:Kek hamuru biraz koyu gibi gözükür ama pişince yumuşaçık olacaktır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 12 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.