Ana Sayfa > Yumurta Yemekleri > Patatesli Omlet

(Patatesli Omlet nasıl yapılır)

Patatesli Omlet için kullanılan malzemeler :
250 gr kıyma
2 adet soğan
4 adet patates
5 adet yumurta
1 kaşık margarin
3 kaşık süt

Tarifi :
Patatesleri ince halkalar şeklinde doğrayın. Sıvı yağda kızartıp kağıt havlu üzerine çıkarın. Sıvı yağı ısıtın kıymayı ve soğanı kavurun. Bu arada yumurtaları kırıp sütle çırpın. Baharatları da ilave edip karıştırın. Fırın kabının en altına kıymalı soğanı yayın. Patatesleri kıymalı karışımın üzerine dizin. Yumurtalı karışımı yayarak karıştırın. Margarini tavada eritin. Rendelenmiş kaşarpeynirini serpin. 180derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.