Ana Sayfa > Et Yemekleri > Dana Rosto

(Dana Rosto nasıl yapılır)

Dana Rosto için kullanılan malzemeler :
500 gr dana eti
1 kaşık tereyağı
2 kaşık zeytinyağı
1 adet patates
1 adet soğan
1 adet domates
2 adet defne yaprağı
1 kaşık balsamik sirke
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tane karabiber

Tarifi :
Tereyağı ve zeytinyağı düdüklü tencere de iyice kızdırılır. Yıkanıp kurulanan nuar çevrilerek pembeleşenciye kadar çevrilerek kızartılır. Patates, soğan, sarımsak, defne yaprağı, karabiber ilave edilip soğanlar diriliğini kaybedinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Bu arada domates püre haline getirilip tencereye ilave edilir. Balsamik sirke ve tuz eklenir. Etin üzerini geçecek kadar su eklenir. Tencerenin kapağı kapatılıp yarım saat pişirilir. Et ve sebzeler fırın kabına alınıp suyundan da konularak önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yarım saat daha pişirilir. Rostolar dilimlenip,üzerine piştiği sostan dökülerek servis edilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.