Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kabaklı Peynirli Tart

(Kabaklı Peynirli Tart nasıl yapılır)

Kabaklı Peynirli Tart için kullanılan malzemeler :
150 gr tereyağı
200 gr un
1 çay kaşığı tuz
150 gr beyaz peynir
2 adet kabak
1 paket krema
1 tutam maydanoz

Tarifi :
Oda sıcaklığına getirdiğimiz yumuşak tereyağı ve unu karıştıralım. Su ve tuz ilave edilerek yoğuralım. Elde ettiğimiz cıvık hamuru yağlanmış kelepçeli kek kalıbına kenarları yüksek olacak şekilde yerleştirelim. Derin dondurucuda bir gece bekletelim. Kabakları rendeleyelim. Krema, yumurta ve tuzu çırpalım. Rendelediğimiz kabak, ufalanmış beyaz peynir ve maydanozu kremalı karışıma ekleyelim. Karışımı donmuş hamurun üzerine yerleştirelim. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.Sıcak servis edelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.