Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Frambuazlı (Ahududulu) Pasta

(Frambuazlı (Ahududulu) Pasta nasıl yapılır)

Frambuazlı (Ahududulu) Pasta için kullanılan malzemeler :
4 adet yumurta
250 gr frambuaz (Ahududu)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
5 çorba kaşığı damla çikolata
4 çorba kaşığı un
1 paket kremşanti
4 su bardağı süt
2 su bardağı şeker

Tarifi :
1 bardak şeker eriyene kadar yumurta ile çırpın. Ardından vanilya, kabartma tozu ve 3 bardak unu ekleyin, iyice karıştırın. Yağlanmış kalıba aktarın. 170 derecede 30 dakika pişirin. Bir tencere içinde 3 bardak sütü, 1 bardak şekeri, 4 kaşık unu karıştırarak kaynatın. Kaynayınca soğumaya bırakın. Kalan süt ile kremşantiyi hazırlayın. Soğuyan hamuru ikiye ayırın parçaları önce şerbet ile ıslatın ardından krema sürün, taban kısmına da kremşanti sürün, frambuaz ve çikolata serpin. Üstünü diğer parçayla kapatın. Kalan krema ve kremşantiyi karıştırarak hamurun üzerine bulayın. Kalan çikolatadan ve framboazdan süs yapın. Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servise sunun.

Şerbet için: 1bardak su ile 3 kaşık şekeri eritin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.