Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Naneli Bezelye

(Naneli Bezelye nasıl yapılır)

Naneli Bezelye için kullanılan malzemeler :
5 kaşık sıvı yağ
2 su bardağı bezelye
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı nişasta
6 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı nane
1 tutam tuz
1 tutam karabiber

Tarifi :
Havucun kabuklarını kazıyıp, tavla zarı büyüklüğünde kuşbaşı doğrayınız. Kuru soğanı yemeklik doğrayınız. Derin bir tencerede sıvı yağı kızdırıp, doğranmış kuru soğanları ekleyip, pembeleşinceye kadar kavurunuz. Daha sonra doğranmış havuçları ekleyip, kavurmaya devam ediniz.En son olarak et suyunu, bezelyeyi, kuru naneyi, tuz ve karabiberi ekleyip, sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatınız. Çorba kaynarken küçük bir kâsede nişasta ve ayçiçek yağını karıştırınız.Çorbayı ateşten indirmeden, içine devamlı karıştırarak nişasta ve yağ karışımını ilave edip, bir taşım kaynatınız.

Servis tabağına alıp, sıcak olarak servis ediniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,030 saniyede oluşturuldu.