Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Tavuk Büryan

(Tavuk Büryan nasıl yapılır)

Tavuk Büryan için kullanılan malzemeler :
2 adet tavuk but
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan
2 adet domates
1 çay kaşığı tuz
1 tutam karabiber
2 kaşık zeytinyağı
1 adet defne yaprağı

Tarifi :
Tavuk butları 2 - 3 su bardağı su, defne yaprağı ve tuz ile haşlanır. Pirinç 1/2 su bardağı su ve az tuzla suyunu çekene kadar pişirilir. Soğan ince ince doğranıp zeytinyağında kavrulur. Domates püre haline getirilip kavrulan soğanlara eklenir. Domates suyunu çekince altı kapatılır. Fırına girebilen porselen kabın tabanı yağlanır. Domates ve soğanlı karışım tepsinin tabanına yayılır. Üstüne haşlanmış pirinç konulur. Haşlanmış tavuk butları pirincin üstüne yerleştirilir. Karabiber serpilir. Tavuğun haşlama suyundan 1,5 bardak tepsiye ilave edilir. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika suyunu çekene kadar pişirilir.Arzuya göre mevsim sebzeleri ile sıcak servis edilir

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tatlının şurubu iyice çekmesi için tatlı veya şuruptan birinin sıcak olmasına dikkat etmelisiniz.