Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Havuçlu Kek

(Havuçlu Kek nasıl yapılır)

Havuçlu Kek için kullanılan malzemeler :
4 adet Yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı yağ
1 su bardağı un
3 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı dövülmüş ceviz
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karbonat

Tarifi :
Yumurta şekerle eriyene kadar iyice çırpılır. (arzu edilirse mikser kullanılabilir) İçerisine yoğurt ile yağ ilâve edilir. Karıştırılır, karbonatla karıştırılmış un kaşık kaşık ilâve edilir ve devamlı karıştırılır. En son rendelenmiş havuç, ceviz içi ve tarçın hepsi birlikte ilâve edilir. Karıştırılıp yağlanmış orta boy bir kenarlı tepsiye döküp orta hararetli fırında pişiriniz. Pişip pişmediğini ortasına bir kürdan batırarak kontrol ediniz, üzeri de nar gibi kızaracaktır.

Kürdan bulaşık çıkarsa pişmemiştir, temiz çıkana kadar pişecek.

NOT: Portakal ya da greyfurt gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını küçük küçük doğrayıp buzdolabı poşetlerine doldurun ve buzlukta saklayın. Kek ve pasta yaparken lezzet artırıcı olarak kullanabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 12 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,033 saniyede oluşturuldu.