Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Ahududulu Çikolatalı Tartöletler

(Ahududulu Çikolatalı Tartöletler nasıl yapılır)

Ahududulu Çikolatalı Tartöletler için kullanılan malzemeler :
400 g ahududu
pudra şekeri, üzerine serpmek için

hamuru için
125 g buğday unu
3 çorba kaşığı toz şeker
85 g tereyağı, soğuk
2 1/2 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı krema, çırpılmış

çikolatalı ganaj için
100 g çikolata, yüzde 70 kakaolu
225 ml krema

servis için
çırpılmış krema
6 adet metal tart kalıbı, 10 cm çapında

Tarifi :
Hamuru yapmak için buğday unu, toz şeker, tereyağı, kakao ve çırpılmış kremayı mutfak robotunda ya da bir kapta hamur kıvamına gelene dek karıştırın. Kısa süre yoğurduktan sonra hamuru bir streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Ganaj yapmak için çikolatayı küçük parçalara kırıp bir kaseye koyun. Kremayı neredeyse kaynayacak sıcaklığa gelene dek ısıtıp çikolatanın üzerine dökün. Çikolata eriyip tortusuz kıvama gelene dek karıştırın. Ganajı gereğinden uzun süre çırpmamaya dikkat edin. Aksi takdirde tortulu olur. Karışım oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyup soğutun.
Fırını 180 derece ısıtın. Tart kalıplarını hafifçe yağlayın. Hamuru altı eşit parçaya ayırıp yuvarlayın. Elinizle açın. Açtığınız hamurları dikkatli bir şekilde tart kalıplarına, parmağınızla
bastırarak yerleştirin. Ağırlık yapması ve hamurların kabarmaması için hamurun üstüne bir miktar yıkanmış ve kurulanmış kuru fasulye ya da nohut serpip tart kalıplarını fırına sürün. 10 dakika pişirdikten sonra fasulyeleri alın. Tart hamurlarını 7-8 dakika daha ya da kenarları kızarana dek pişirmeye devam edin. Kalıpları fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve soğuyunca hamurları kalıplardan çıkarın.
Soğuk ganajı buzdolabından çıkarıp katılaşana dek çırpın. Tartölet hamurlarına kaşıkla ganaj koyun. Üzerine ahududu dizin ve küçük bir elekle pudra şekeri serpin. Tartöletleri, yanına biraz krema koyarak servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.