Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Lazanya

(Lazanya nasıl yapılır)

Lazanya için kullanılan malzemeler :
500 gr kıyma
2 adet domates
2 adet soğan
1 su bardağı garnitür
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
1 çay bardağı süt
100 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
1 miktar tuz
1 miktar karabiber

Tarifi :
Derin bir tencerede sıvı yağıısıtın kıymayı ve soğanı kavurun rendelenmiş domates,tuzve karabiberi ekleyip suyunu çekene dek kavurun.Ayrı bir tencerede yağı eritip unu kavurun, rengi dönünce sütü ekleyip kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Kullanacağınız fırın kabına bu sostan 1kaşık sürün, üzerine lazanya yaprağı serin.Kıymalı harcı yayın. Onun da üzerine bir 1kaşık sos sürüp garnitürden koyun, rende kaşar serperek üzerini diğer bir yaprakla kapatınHer katta aynı işlemi yaparak, böylece katları tamamlayın. En üste gelen yaprağa da sos ve rende kaşar uygulayarak 180derecede 10 dakika pişirin.Sıcak servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tatlının şurubu iyice çekmesi için tatlı veya şuruptan birinin sıcak olmasına dikkat etmelisiniz.