Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Ekmek Dolması

(Ekmek Dolması nasıl yapılır)

Ekmek Dolması için kullanılan malzemeler :
1 adet trabzon ekemeği
1 kg dana kıyma
1 adet soğan
1 kaşık salça
1 miktar yağ
1 miktar tuz

Tarifi :
Öncelikle trabzon ekmeğinin içini tümüyle boşaltalım.Kıymayı ,soğanı ,salçayı sıvıyağda kavuralım. Ayırdığımız ekmeğin içini de bu karışımımızın içine katıp, hepsini birlikte biraz kavurduktan sonra ekmeğimizin içine salça ve yağ karışımını kızdırıp dökelim. Kıymalı karışımımızı ekmeğimizin içine dolduralım.
Ekmeğin kestiğimiz üst bölümünü kapak olarak kullanıp,sıcak servise sunalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.