Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Cevizli Rulo Kek

(Cevizli Rulo Kek nasıl yapılır)

Cevizli Rulo Kek için kullanılan malzemeler :
Elenmiş Un 1 kilo
Yoğurt 250 gram
Toz şeker 250 gram
Yumurta 4 adet
Zeytinyağı 1.5 çay bardağı
Karbonat 1 çay kaşığı
Dövülmüş Ceviz 250 gram
Toz şeker 1 su bardağı
Portakal Kabuğu Rendesi 1 adet

Tarifi :
Bir kaba un elenir. Karbonat karıştırılıp ortası havuz yapılır. Havuza, yoğurt, şeker, yağ, yumurtaların beyazları ve yumurtanın sarısı ayrılıp 3 sarı da havuza ilâve edip, el ile şekeri eritene kadar mıncıklanır. Daha sonra una portakal rendesi veya mahlep ekleyerek hamur iyice yoğurulur.

Diğer tarafta bir bardak şeker karıştırılan ceviz karıştırılır. Elde edilen hamur 4 eşit parçaya bölünür. Her bir parça hamur oklava ile bıçak sırtından biraz kalın açılır. şekerli cevizimizin ¼’ünü hamurun üzerine sereriz ve dikkatlice rulo yapıp, yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizip, üzerine de susam serpilir.

Orta hararetli fırında kızarana kadar pişirip, soğuyunca birer parmak kalınlığında dilimlere ayırarak servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 12 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin





Sayfa 0,010 saniyede oluşturuldu.