Ana Sayfa > Tatlılar > Sakızlı Muhallebi

(Sakızlı Muhallebi nasıl yapılır)

Sakızlı Muhallebi için kullanılan malzemeler :
1 kg süt
1 paket nişasta
1 su bardağı toz şeker
20 gr damla sakızı

Tarifi :
Sütü derin bir tencereye alın.Orta ısıda pişirirken sırası ile şeker, vanilya, nişasta ve damla sakızını ilave edin.Sürekli karıştırarak ağır ağır kaynatın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Muhallebi iyice koyulaşınca kaselere boşaltın. Üzerine tarçın serperek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.