Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Pişi

(Pişi nasıl yapılır)

Pişi için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı un
2 adet yumurta
125 gr margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 miktar tuz

Tarifi :
Unun ortasını açınız. İçine yumurta, margarin, yoğurt, karbonat ve tuz katıp yumuşak bir hamur yapınız. Hamurunuza ince silindir şekli vererek (parmak inceliğinde) 10cm aralıkla kesiniz. Kestiğiniz hamurları, yağda kızarttıktan sonra servise sunabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.