Bulgurlu Çin Böreği için kullanılan malzemeler :
2 adet yufka
2 adet yumurta
1 adet soğan
1 adet havuç
1 fincan haşlanmış bezelye
1 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı yeni bahar
1 miktar tuz
Tarifi : Bulguru sıcak suda bekletin şişsin. Soğanı doğrayın, havuç ve bezelyeyi haşlayın. 2kaşık sıvıyağda soğanı kavurun üzerine dolmalık fıstık, kuş üzümü, havuç, bezelye, bulgur ve baharatı ilave edin, iyice karıştırın. Yumurta sarılarını aklarından ayırın ayrı kaplarda dursunlar. Yufkanın birini tezgaha serin çırpılmış yumurta akı sürün. Diğer yufkayı ezerine kapatarak üçgen parçalara ayırın.(8-9 parça) Bu parçaların içine harçtan koyun sigara böreği gibi sarın. 2 bardak yağı tavada kızdırın börekleri önce yumurta sarısına sonra galeta ununa bulayıp kızartın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009