Taratorlu Börülce Salatası için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı börülce
2 fincan zeytinyağı
1 çay bardağı fıstık içi
1 adet limon
3 dilim ekmek
3 diş sarımsak
1 tutam tuz
Tarifi : Taze börülcenin, fasulye gibi, kılçıkları ayıklanır, ortadan ikiye bölünür. Bol suda biraz tuzla haşlanır. Yumuşayınca bir kenara konur. Havan da fıstıklar iyice dövülür, içine ıslatılmış ekmek konur, zeytinyağı ilavesiyle iyice karıştırılır. Ara sıra limon damlatılır, biraz tuz ve dövülmüş sarmısakta katılınca tarator hazırdır. (Böyle bir salata sarmısak bulunmasını istemeyenler taratordan vazgeçebilir veya içine sarmısak koymayabilir), Daha evvel hazırlanmış olan börülceler tabağa yerleştirilir. Tarator üstüne dökülerek servis edilir.
Süs olarak zeytin, domates, maydanoz ve yumurta kullanılabilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 2
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009