Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Fırında Sebzeli Mezgit

(Fırında Sebzeli Mezgit nasıl yapılır)

Fırında Sebzeli Mezgit için kullanılan malzemeler :
1 adet mezgit fileto
4 adet patates
250 gr bezelye
4 kaşık limon suyu
250 gr krema
2 adet yumurta
1 çay kaşığı zencefil
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 fincan sıvı yağ

Tarifi :
Patatesleri soyup irice yuvarlak dilimler halinde doğrayalım. Bezelyeleri ayıklayıp tuzlu suda haşlayalım. Ayrı bir kapta patatesleri tuzlu suda haşlayıp, soğuk suda soğutalım. Mezgit filetosunu tuz, karabiber serperek 20 dakika dinlendirelim. Krema, yumurta, hardal, limon suyu ve zencefili bir kapta karıştıralım. Isıya dayanıklı bir servis kabının içini sıvıyağ ile hafifçe yağlayalım. Her sırayı tuzlamak koşuluyla en altta iki sıra patates diliınlerini dizelim, üzerine balık dilimlerini sonra bezelyeyi yerleştirelim. En üste kremalı karışımı dökerek 180 dereceli ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim. Piştikten sonra fırından çıkarıp servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.