Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Sarmısaklı Makarna

(Sarmısaklı Makarna nasıl yapılır)

Sarmısaklı Makarna için kullanılan malzemeler :
4 adet domates
1 paket
4 adet sivri biber
1 paket margarin
4 diş sarımsak
4 kaşık sirke
2 kaşık tuzot

Tarifi :
Yağdan 2 kaşık ayırıp, kalanı tencereye koyun. Biberleri ve sarımsakları küçük doğrayıp, domatesle beraber tencereye ilave edin. Domatesler iyice ezildikten sonra, sirkeyi ve suyu da ilave edin, kısa bir süre beklemede bırakın. 10 bardak suyu tencereye koyup, kaynayınca 2 kaşık sıvı yağ veya 1 dolu kaşık margarini suyun içine ilave edip, makarnayı da tencereye koyduktan sonra, 15 dakika kaynatıp süzün. 4 bardak soğuk suyla durulayıp, tenceredeki sosu,makarnanın üzerine ilave edip nane yaprağı ile süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.