Somon Carpaccio için kullanılan malzemeler :
1 kg somon
1 fincan zeytinyağı
3 kaşık limon suyu
2 kaşık sirke
1 tutam şeker
Tarifi : Somonun derisini ve kemiklerini temizleyip kalın dilimler yapalım. (hazır temizlenmiş balık dilimleri almak işinizi daha kolaylaştırabilir.) Somonları dikkatlice yuvarlayıp, streçe sarıp buzlukta donduralım. Pişirmeye yakın dolaptan alıp streçleri çıkaralım. Üstlerine yağ, limon suyu kıyılmış sarımsak, sirke ve taze çekilmiş karabiberle marine edip balıkları on dakika civarında sıcak fırına sürelim. Çıkarır çıkarmaz üstünde halis zeytinyağı gezdirip, limon dilimleri ve maydanozla servis yapalım.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009