Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Portakallı Levrek

(Portakallı Levrek nasıl yapılır)

Portakallı Levrek için kullanılan malzemeler :
2 adet levrek balığı
2 adet patates
1 su bardağı portakal suyu
2 kaşık zeytinyağı
1 kaşık susam
1 adet kereviz yaprağı

Tarifi :
Patatesleri küp küp doğrayıp haşlayalım. Temizlenip fileto çıkartılan,levrek dilimlerini tepsiye dizelim. Haşlanmış patatesleri fırın tepsisine koyalım.

Üzerine portakal suyu ve zeytinyağı karıştırıp gezdirelim. Susam ve kereviz yapraklarını da ekleyelim. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirelim.Servis tabağına sosu ile alarak servis edelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.