Portakallı Kabak için kullanılan malzemeler :
4 adet kabak
2 adet havuç
2 adet soğan
1 demet dereotu
2 kaşık zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı portakal suyu
1 çay kaşığı şeker
Tarifi : Havuçlar temizlenip, doğrandıktan sonra biraz yumuşayana kadar 10 dakika haşlanır. Kabaklar temizlenip doğranır. Soğan incecik doğranıp, zeytinyağında biraz kavrulur. Kabak ve havuç soğanlara ilave edilip kavrulur. Tuzu, şekeri konulup, portakal suyu eklenir. Ağzı kapatılıp ağır ateşte pişirilir.
Soğuduktan sonra üzerine doğranmış dereotu serpilerek servis edilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009