Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Çam Fıstıklı Arpa Şehriye

(Çam Fıstıklı Arpa Şehriye nasıl yapılır)

Çam Fıstıklı Arpa Şehriye için kullanılan malzemeler :
500 gr arpa şehriye
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı kaşar rendesi
1 su bardağı çam fıstığı
1 tutam tuz
1 tutam karabiber

Tarifi :
Arpa şehriyeyi makarna gibi pişirip süzün. Tencereye ayçiçek yağını koyun, arpa şehriyeyi yağını iyice çekene kadar kavurun. Üzerine robotta ezdiğiniz fıstıkları eski kaşar ve limon kabuğu rendesini koyun. Eski kaşar eriyinceye kadar kısık ateşte karıştırın. Servis tabağına alıp, üzerine biraz eski kaşar serpip servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.