Ana Sayfa > Tatlılar > Portakallı Muhallebi

(Portakallı Muhallebi nasıl yapılır)

Portakallı Muhallebi için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı pirinç nişastası
2 su bardağı portakal suyu
1 adet portakal

Tarifi :
Sütü, şekerle birlikte bir tencereye alın ve kısık ateşte ocağın üzerine koyun. Karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Diğer tarafta yumurtayı pirinç unu ve mısır nişastasıyla çırpın ve bu karışımın ince ince akıtarak ocaktaki süte katın. Ardından taze sıkılmış portakal suyu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın ve kaselere aktarın. Soğutun, vişne reçeli ile süsleyip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Sert etler limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.