Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Fırında Sebzeli Makarna

(Fırında Sebzeli Makarna nasıl yapılır)

Fırında Sebzeli Makarna için kullanılan malzemeler :
3 kaşık zeytinyağı
16 adet arpacık soğan
1 adet karnabahar
350 gr makarna
250 gr beyaz peynir
100 gr roka
2 adet kabak
250 gr mantar

Tarifi :
Fırını 200C’ye getirin. (fırınınız fanlı ise 180C) Fırın kabınıza zeytinyağını koyun. Karnıbahar, kabak, mantar, soğan, tuz ve karabiber ekleyip hepsini karıştırın. 35 dakika (arada fırın kabını çevirerek) arpacık soğanlar altın sarısı olana kadar pişirin. Makarnayı paketin üzerindeki tarife göre pişirip süzün. Sebzeler pişince kabı fırından çıkarın. Makarnayı ilave edin. Üzerine ufaladığınız peyniri ve rokayı ekleyin. Peynirlerin fazla ezilmemesine dikkat edip hepsini yavaşca karıştırıp servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.