Bisküvili İncirli Toplar için kullanılan malzemeler :
8 adet incir
2 paket yulaflı bisküvi
1 çay bardağı fındık
30 gr tereyağı
1 su bardağı hindistan cevizi
Tarifi : Tereyağını eritip ılınmaya bırakalım. Bisküvileri ve fındıkları mutfak robotunda un haline gelinceye kadar ezelim. Hamur yoğurma kabına alıp tereyağını ve yumurta akını ilave edelim. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım. İncirleri yıkayıp kurulayalım. Bisküvili hamurdan her bir incir için parçalar koparalım. Elinizle şekil vererek hamuru düz bir zeminde ince bir tabaka halinde açalım. İnciri ortasına yerleştirip özenle bir top şekli verelim. Hindistancevizine bulayıp servis tabağına alalım. Bu işlemi incirler bitene kadar devam edelim. Buzdolabında 1-2 saat bekletip soğuk servis yapalım.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009