Ana Sayfa > Zeytinyağlılar > Portakallı Pırasa

(Portakallı Pırasa nasıl yapılır)

Portakallı Pırasa için kullanılan malzemeler :
1 kg pırasa
1 adet portakal suyu
1 adet limon suyu
2 adet havuç
1 kaşık kuş üzümü
2 kaşık pirinç
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Tarifi :
Pırasalar yıkanır, 2 parmak eninde doğranır, tencereye aktarılır. Üzerine doğranmış havuç, portakal suyu, portakal rendesi, limon suyu, kuş üzümü, 1 çay bardağı zeytinyağı ve pirinç konur. Tencere orta ateşli ocağa yerleştirilir. Pırasalar yumuşamaya başlayınca şeker, tuz ve sıcak su eklenir. Pişince tencerenin içinde 15 dakika dinlendirilir, servis tabağına konur. Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.