Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Alabalık Köftesi

(Alabalık Köftesi nasıl yapılır)

Alabalık Köftesi için kullanılan malzemeler :
4 adet alabalık
2 adet yumurta
1 demet maydanoz
3 dilim ekmek
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz

Tarifi :
Alabalıkları temizleyin ve haşlayın. Derisini ve kılçıklarını ayıklayıp, etleri kıyma haline getirin. İnce doğranmış soğanı, kıyılmış maydanozu, yumurtayı, ıslatılıp sıkılmış ekmekleri, baharatını ekleyip yoğurun. Hazırladığınız harçtan, ince uzun köfteler yapın. Kızdırılmış sıvıyağda iki tarafı da pembeleşinceye kadar kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.