Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Tulum Peynirli Patlıcan Rulosu

(Tulum Peynirli Patlıcan Rulosu nasıl yapılır)

Tulum Peynirli Patlıcan Rulosu için kullanılan malzemeler :
4 adet patlıcan
200 gr tulum peyniri
3 kaşık süzme yoğurt
4 diş sarımsak
1 fincan iri dövülmüş ceviz
1 su bardağı sıvı yağ
1 tutam tuz
1 tutam karabiber

Tarifi :
Patlıcanları alacalı olarak soyup uzunlamasına yarım santim kalınlığında dilimleyin. Tuzlu suda acı suyunun çıkması için bir süre bekletin. Patlıcanları sudan çıkartıp iyice sıkın ve kurulayaraka kızgın yağda her iki tarafını da kızartın. Tulum peyniri, yoğurt, ezilmiş sarımsak, ceviz, karabiber ve tuzu bir kasede iyice karıştırın. Hazırladığınız peynirli harcı patlıcan dilimlerinin üzerine yayıp rulo şeklinde sarın. Açılmamaları için kürdan kullanın. Servis tabağına alıp biber ve domatesle süsleyerek servis yapın. Arzu ederseniz patlıcan rulolarının üzerine domates sosu dökerek servis yapabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.





Sayfa 0,036 saniyede oluşturuldu.