Ana Sayfa > Yumurta Yemekleri > Gravyer Peynirli Omlet

(Gravyer Peynirli Omlet nasıl yapılır)

Gravyer Peynirli Omlet için kullanılan malzemeler :
6 adet yumurta
2 kaşık margarin
1 kahve fincanı süt
4 kahve fincanı gravyer peyniri
1 miktar tuz

Tarifi :
Yumurta, süt, yeteri kadar tuz, 2 kahve fincanı gravyer peyniri porselen bir kâsede iyice çırpılır. Diğer tarafta büyük boy bir tavaya margarin konur ve yağın rengi hafifçe dönünceye kadar kızdırılır. Yağ kızınca yumurta 1-2 defa daha çırpılır ve karışım tavanın ortasına boşaltılır. Hızlı hızlı birkaç defa karıştırılır. Yumurtalar katılaşıncaya kadar tavayı hafifçe sallayarak omlet pişirilir. Omlet pişince tava ateşten indirilir. Omletin ortasına kalan iki fincanlık rendelenmiş gravyer peyniri serpilir. Sonra omletin bir bölümü üste doğru kıvrılır ve aşağı yukarı üç parmak eninde olacak biçimde sarılır. Sarma işi bitince omlet, spatulayla veya yağı tamamıyla çekmiş ise tavanın üstüne bir tabak kapatılıp altüst edilerek tabağa aktarılır. Tavada yağ kalmışsa önce yağı süzülür.
Sıcak servis edilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.