Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Kuşbaşı Etli Otlu Pilav

(Kuşbaşı Etli Otlu Pilav nasıl yapılır)

Kuşbaşı Etli Otlu Pilav için kullanılan malzemeler :
250 gr kuşbaşı et
3 su bardağı baldo pirinç
5 su bardağı et suyu
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
30 gr tereyağı
2 damla limon suyu
1 tutam tuz

Tarifi :
Pirinci 1 tutam tuz ve birkaç damla limon suyu ilaveli sıcak suda 30 dakika bekletelim. Nişastası gidene kadar bol suyla yıkayıp süzelim. Dereotu ve maydanozu temizleyip bir kaba kıyalım. Minik doğranmış kuşbaşı eti kavuralım. Tereyağının yarısını tencerede eritip pirinci karıştırarak kavuralım. Et suyu ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. Yüksek ateşte su kaynayıncaya kadar pişirelim. Ateşi kısıp pirinçler suyunu tamamen çeken kadar pişirelim. Ocaktan alıp kalan tereyağı, dereotu ve maydanozu ilave edelim. Harmanlayıp üzerini kağıt havlu ile kapatalım. 5 dakika dinlendirelim. Küçük kalıplara alıp üzerlerine sıkıca bastıralım. Servis tabağına ters çevirip alalım. Servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.