Ana Sayfa > Tatlılar > Fondon

(Fondon nasıl yapılır)

Fondon için kullanılan malzemeler :
250 g bisküvi
100 g fındık veya ceviz içi
3-4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
100 g eritilmiş margarin
1 su bardağı süt

Tarifi :
Eritilmiş margarin ılık olacak şekilde şeker, kakao, süt fındık veya ceviz içi karıştırılır.
İçine parçalanmış bisküvü koyulur. Bu karışımdan istenilen büyüklükte toplar yapılır ve
bir servis tabağına dizilir. İstenirse kürdan takılarak servis yapılabilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 28 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.