Kuzulu Bezelye için kullanılan malzemeler :
250 gr kuşbaşı kuzu eti
1 kg bezelye
2 adet soğan
6 kaşık tereyağı
2 demet dereotu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
Tarifi : Soğanları ince ince doğradıktan sonra kuşbaşı et, 3 kaşık yağ, 1 demet dereotu ve tuzla birlikte bir tencereye koyun. Orta ateşte biraz su ile 20 dakika pişirin. Daha sonra 5 bardak suyun tamamına bezelyeyi, geriye kalan yağı, şekeri katıp 1 saat daha pişirin. Piştikten sonra tabağa alıp üstüne kalan dereotunu serpiştirerek servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009