Ana Sayfa > Et Yemekleri > Kuzulu Bezelye

(Kuzulu Bezelye nasıl yapılır)

Kuzulu Bezelye için kullanılan malzemeler :
250 gr kuşbaşı kuzu eti
1 kg bezelye
2 adet soğan
6 kaşık tereyağı
2 demet dereotu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tutam tuz

Tarifi :
Soğanları ince ince doğradıktan sonra kuşbaşı et, 3 kaşık yağ, 1 demet dereotu ve tuzla birlikte bir tencereye koyun. Orta ateşte biraz su ile 20 dakika pişirin. Daha sonra 5 bardak suyun tamamına bezelyeyi, geriye kalan yağı, şekeri katıp 1 saat daha pişirin. Piştikten sonra tabağa alıp üstüne kalan dereotunu serpiştirerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.





Sayfa 0,019 saniyede oluşturuldu.