Ana Sayfa > Yumurta Yemekleri > Römulat Salçalı Yumurta

(Römulat Salçalı Yumurta nasıl yapılır)

Römulat Salçalı Yumurta için kullanılan malzemeler :
6 adet yumurta
1 fincan sirke
1 su bardağı salça

Tarifi :
Bir tencere içinde kaynamakta olan suya, 6 adet yumurta ilave ederek, yedi dakika haşlayın, yumurtaların içinde haşlandıkları suyu dökerek, üstlerine soğuk su ilâve edin ve soğumaya bırakın. Yumurtalar soğuyunca: kabuklarını soyarak uzunluklarına doğru ortalarından ikiye kesin, sonra da bu kayısı pişmiş yumurtaların kesilmiş tarafları alta getirilmiş olarak, sarılarını akıtmadan, servis tabağına muntazam bir şekilde yerleştirin. Tabağa döşenmiş yumurtaların üstlerine de içine 1/4 kahve fincanı sirke ilâve ederk römülat edilmiş salçayı dökerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.