Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Çiftlik Haşlama

(Çiftlik Haşlama nasıl yapılır)

Çiftlik Haşlama için kullanılan malzemeler :
4 kaşık sıvı yağ
300 gr kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 adet kereviz
1 su bardağı haşlanmış barbunya
6 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 demet maydanoz
1 tutam tuz
1 tutam karabiber

Tarifi :
Kuru soğanı piyazlık, doğrayınız. Havuçların kabuklarını soyup, parmak parmak doğrayınız. Kerevizin kabuklarını soyup, büyük kuşbaşı parçalar halinde kestikten sonra kararmaması için limonlu suda bekletiniz. Derin bir tencerede Sıvı yağı kızdırıp, içine piyazlık doğranmış soğanları ilave edip kavurunuz. Kuru soğanlar renk alınca içine et suyunu ekleyip, kaynatınız.Et suyu kaynarken içine kuşbaşı eti ilave ediniz. Etler renk alınca, içine doğranmış havuçları, kerevizleri ve haşlanmış barbunyayı ilave edip, kaynatınız.Etler ve sebzeler pişinceye kadar kaynatınız. Pişen çorbayı servis tabağına alıp, üzerine kıyılmış maydanoz serpip, sıcak olarak servis ediniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.