Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Sürpriz Kek

(Sürpriz Kek nasıl yapılır)

Sürpriz Kek için kullanılan malzemeler :
5 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao

iç kreması için:
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket labne peyniri
2 adet yumurta
2 paket vanilya

kremasına katmak için:
damla çikolata
yeşil fıstık
muz
kivi
vişne
şeftali
çilek

üzerinin sosu için:
çikolata sos

Tarifi :
5 adet yumurtayı, 1,5 su bardağı tozşekerle 10 dakika mikserle çırpıyoruz. Kakaoyu, sıvı yağı ekleyip 1-2 dakika daha çırpıp, unu, kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave ediyoruz.

Tahta kaşıkla karıştırıp yağlanmış tepsiye boşaltıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Fırından çıkan kekin biraz ılımasını bekliyoruz.
Sonra keki ortadan ikiye kesiyoruz. Alt tabandaki keki derin bir kaseye yerleştiriyoruz. Diğer tarafta kremayı hazırlıyoruz.

3 su bardağı sütü, toz şekeri, unu, yumurtayı mikserle çırpıyoruz. Ocağa koyuyoruz. karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz.
Ocaktan aldıktan sonra 2 paket vanilyayı, labne peynirini ekleyip mikserle çırpıyoruz.

Kremanın içine istediğimiz herhangi bir meyvayı koyup (Damla çikolata koyacaksak kreması soğuk olacak) karıştırıyoruz.

Kasenin içine koyduğumuz kekin içine kremayı boşaltıyoruz.

Üzerine ayırdığımız kek parçasını üzerine kapatıyoruz.

Keki bir gece buzdolabında bekletiyoruz.
Üzerine hazır çikolata sos gezdirip üzerini herhangi bir ceviz, yeşil fıstık, fındık veya hindistan cevizle süsleyip servis yapıyoruz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.