Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Çilek Kremalı Milföy

(Çilek Kremalı Milföy nasıl yapılır)

Çilek Kremalı Milföy için kullanılan malzemeler :
1 paket milföy
1 adet yumurta
500 gr çilek

pasta kreması için:
5 adet yumurta sarısı
1,5 çay bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı un
2,5 su bardağı süt
1 paket vanilya

üzeri için:
pudra şekeri

Tarifi :
Milföy hamurlarını kesmeden kare şeklinde tepsiye koyuyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Diğer tarafta kremayı hazırlıyoruz. Tencereye yumurta sarılarını toz şekerle birlikte mikserle çırpıyoruz. Üzerine unu, sütü katıp mikserle iyice çırpıyoruz. Tencereyi ocağa koyup karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz.
Vanilyayı katıp mikserle çırpıyoruz. Fırından çıkan milföy hamurlarını ortadan kesiyoruz.
Soğumuş kremayı milföylerin arasına birer yemek kaşığı koyuyoruz.

Üzerine kesilmiş çilek koyup kestiğimiz milföy kremanın üzerine koyuyoruz. Milföyün üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.