Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Altın Kesesi

(Altın Kesesi nasıl yapılır)

Altın Kesesi için kullanılan malzemeler :
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı un (tepeli)
1 su bardağı süt

içi için:
1 kutu pasta kreması
ceviz
fındık
çikolata

süslemek için:
hindistan cevizi
jelibon

Tarifi :
Bütün karışım iyice çırpılacak. Teflon tava kızdırılıp 1 yemek kaşığı krepten dökülüp kaşıkla inceltip yağsız olarak pişirilecek. (Büyük ateşin yarımında pişirilecek) Pişeni yayvan şekilde (yani üst üste gelmeyecek şekilde koyup üstü kapatılacak) (25 tane çıksın)

Ortasına pasta kreması, ceviz, fındık, çikolata konup kapatılacak. Folyo kağıdı ile bağlanacak.
Üzeri hindistan cevizi ve jelibon ile süslenip servis yapılacak.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.